Każda z nas chce być szczupła i czuć się lekko. Dodatkowe kilogramy, nagromadzone przez zimę dobrze jest zacząć spalać przed latem, by móc potem bez skrępowania pokazać się w bikini na plaży. Samo ograniczenie jedzenia to jednak nie wszystko. Sens odchudzania to również przyjmowanie właściwych produktów. Są również inne sposoby, by przyspieszyć spalanie tłuszczu.

Dodał: Guziec
Na podstawie: http://www.flickr.com
By zacząć chudnąć, zdecydowanie trzeba odstawić tłuste jedzenie, słodkości oraz białe pieczywo. Błędem osób na
diecie jest głodówka, która owszem przyczynia się do początkowego spadku wagi, ale po powrocie do starych przyzwyczajeń, waga wraca i to często z dużą nawiązką. Aby wspomóc odchudzanie, trzeba dobrze nawadniać organizm. Gdy w naszym ciele nie ma właściwego poziomu wody, chudniecie będzie postępowało powoli, nawet jeżeli drastycznie ograniczymy ilość pokarmów. Co jednak pić, aby dobrze nawodnić organizm? W czasie stosowania diety polecana jest szczególnie niegazowana woda, ale świetnie sprawdzą się również zarówno herbaty zielone (Sklep z herbatami Demmers), jak i herbaty Pu - erh. Można pić je do posiłków, jak i między nimi. Są dobre w smaku oraz pomogą w drodze po zgrabną sylwetkę.

Dodał: @LIQUIDBONEZ
Na podstawie: http://www.flickr.com
Poszukując właściwej diety dla siebie, najczęściej rozpoczynamy szukać propozycji w sieci. Króciutkie zapytanie o dietę w wyszukiwarce odsłoni olbrzymią listę dostępnych diet. Pojawią się diety odchudzające, diety na masę mięśniową, zdrowe diety, itp. Internet z pewnością pomaga ale nie powinno się nim zastępować fachowej porady.
Herbaty zielone mają bogatą woń. W zależności od specyfiki gatunku oraz stopnia rozdrobnienia suszu, czas parzenia może być różny. Zielonej herbaty nie zalewamy wrzątkiem, wskazane jest, by temperatura wody nie nie przekraczała 90 stopni. Gdy chcemy, by zielona herbata miała pobudzające działanie, nie parzmy jej dłużej niż 3 minuty. Kiedy chcemy się wyciszyć i zrelaksować, zaleca się parzenie naparu przez dłuższy okres, aby garbniki zwiększały się z teiną i zapewnić herbacie odpowiednie właściwości. Napar z zielonej herbaty może być parzony kilka razy, za każdym razem uzyskując inny
aromat, w zależności od tego, jaki preferujemy.